Masaj pentru minte & corp

“Masaj de relaxare” sau “Masaj terapeutic”?

Ca si terapeut certificat , școlit , cu o experiență de peste 8 ani, am intalnit multi oameni si de fiecare data inainte sa incep masajul pun intrebarea: ce tip de masaj doriti sa faceti? Unul de relaxare sau terapeutic?

Ei bine, rapunsul pe care-l primesc este de fapt o alta intrebare:

-care este diferenta dintre un masaj „obișnuit” și un masaj terapeutic?

Aceasta este o întrebare mare, mai ales ca in ultima vreme, pe la toate colturile strazilor, la toate saloanele vedem oferte care mai de care mai tentante la masajul terapeutic. Rezultatul acestor oferte de zi cu zi este ca o multime de oameni merg la un masaj oriunde pot găsi cea mai bună afacere. Este rău? Nu neapărat. Cu adevarat important este sa te intrebi:

„De ce am nevoie de un masaj?”

Ei bine, dacă apelezi la un masaj pentru ca pur si simplu te relaxeaza, dar nu ai neapărat o leziune sau o problema, atunci probabil poti alege orice oferta tentanta. Insa daca acum aveți dureri  musculare, tendinoase, articulare, stati mult la birou unde aveti o pozitie vicioasa sau sunteti în convalescență după o accidentare care a lezat tesutul moale, poate doriți să cautati un terapeut care are experienta. Insa…..experienta in ce???

Un terapeut “bun” este numit cel care va sta de vorba cu tine înainte de prima sedinta și va cere detalii despre scopul pentru care ai ajuns la el. Un terapeut bun se va asigura ca stie toate delaliile despre starea ta de sanatate  inainte de contactul direct’. Va dori tot timpul sa stie care este obiectivul dumneavoastra. Un bun terapeut va sti intotdeauna sa-ti raspunda la intrebari referitoare la anatomia zonei unde este problema. Va sti intodeauna daca problema cu care ai venit la el tine de pregatirea lui iar daca nu te poate ajuta va sti exact la ce alt specialist sa te trimita.

Revenind la cele doua tipuri de masaj, masajul terapeutic si masajul de relaxare pot spune ca ambele tipuri oferă beneficii și ambele sunt eficiente, dar au un scop diferit.

Care este diferența?

Masajul de relaxare este axat doar pe – relaxare, calmarea mintii si a emoțiilor…Deci, definiția „masaj relaxare” este că acesta are scopul de a vă relaxa și destresa  dar nu se va aștepta o discuție detaliată a nevoilor de sănătate. De asemenea, terapeutii care fac doar masaje de relaxare  pot să nu fie intotdeauna suficient de calificati si cu suficiente cunostiinte anatomice  pentru a va ajuta sa va atingeti nivelul optim de sănătate.

Masajul terapeutic, in schimb, tratează durerea și multe alte probleme de sanatate  inclusiv: dureri de spate, spasme muscular, dureri in urma suprasolicitarii muscular (febra musculara), leziuni sportive (intinderi, entorse, luxatii, rupturi musculare), tendinita, limfedem (maini sau picioare umflate), sindromul de tunel carpian chiar si durerile de cap pot disparea cu ajutorul acestui tip de masaj. Iar acest tip de masaj trebuie facut intotdeauna de un terapeut care stie foarte bine traiectul muscular, nervos si sangvin astfel incat refacerea sa fie una sanatoasa.

Eu cred că toată lumea are nevoie de ceva diferit. Personal, dupa atatia ani in care am facut si masaj terapeutic si diverse terapii de relaxare cred ca cunoașterea indeaproape a corpului uman, a muschilor si o comunicare indeaproape cu clientii  duc la o eficienta maxima a oricarei terapii . Sunt de parere ca intotdeauna masajul de relaxare se poate transforma rapid intr-un masaj terapeutic pentru ca, nu-i asa, foarte putini dintre noi sunt cei care nu au nici o afectiune, cel putin la nivelul coloanei.

Si ca sa inchei, fie ca e masaj de relaxare, terapeutic, anticelulitic, drenaj limfatic, etc… , toate te pot ajuta sa-ti faci viata mai frumoasa, mai usoara, sa te mentii sanatos si  sa fii productiv in viata de zi cu zi daca gasesti terapeutul sufucient de pregatit astfel incat sa te ajute sa scapi de dureri!

Dar ceea ce depinde de tine, ca si beneficiar al acestui masaj, pentru a-ti face masajul “Cel mai bun!” nu iti fa o parere dupa prima ta incercare! Mai verifica, mergi la mai multi specialisti si abia apoi fa-ti o ideea asupra a ceea ce iti place cand esti la masaj (miscarile de netezire si relaxare, miscarile profunde cu detensionarea musculara, etc). Abia atunci vei putea comunica specialistului tipul de masaj care sa fie doar al TAU (perfect creat pentru tine!).

Doar opinia mea. 🙂

 

Dacă aveți orice întrebări cu privire la ce tip de terapie de masaj aveti nevoie, doar sunați și întrebați! Va putem ajuta sau ghida spre tratamentul de care aveți nevoie!

MUNTEANU CRISTIANA-GABRIELA

Body Care Specialist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Open chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button