Pilates dupa nastere

Pilates dupa nastere

Beneficii

  • Intareste musculatura adomenului si a intregului corp, fara a o dezvolta exagerat.
  • Imbunatateste mobilitatea tuturor articulatiilor.
  • Diminueaza durerile de spate pe care le accentuezi pe perioada alaptatului.
  • Tonifiaza muschii spatelui, ajutand la corectarea posturii.
  • Te ajuta sa iti construesti un nou corp, poate chiar mai frumos si mai tonifiat decat inainte de nastere, cu coapse suple, fese ferme si abdomen plat.

Fa o programare la: +40 730 367 620

Ai intrebari?

Intrebari si raspunsuri

Ne place tare mult sa spunem ca aceasta metoda de sport se bazeaza pe calitate si nu pe cantitate, iar cei care o practica, ne pot confirma acest lucru. Exercitiile din Pilates tonifiaza musculatura intregului corp, dar in special pe cea abdominala, iar in cazul proaspetelor mamici, stiti ca dupa nastere, abdomenul arata ca o minge dezumflata. Muschii acestuia sunt flasci si departati, tocmai de aceea sunt recomandate exercitiile Pilates, pentru ca tonifiaza si da viata abdomenului dupa sarcina.

De asemenea dupa nastere corpul are nevoie de mobilitate articulara, de tonifierea muschilor posturali, de stimularea sistemului limfatic. Plusul exercitiilor din pilates este ca ajuta la diminuarea durerilor de spate prin corectarea posturii si reeducarea atitudinii posturale. Exercitiile sunt efectuate lent si controlat si sunt corelate cu respiratia care este foarte importanta, astfel incat consumul energetic sa fie ponderat.

Da, pilates-ul tonifiaza si da viata muschilor abdomenului. Unul din plusurile acestei forme de sport este dat de faptul ca se lucreaza majoritatea muschilor ai zonei de core (miezul sau casa puterii asa cum ii spunea creatorul acestei metode) zona care leaga trenul superior de cel inferior si care este una dintre cele mai importante zone ale corpului nostru.

Daca au trecut 1-2 luni de la venirea pe lume a puisorului tau si medicul ti a spus ca poti face exercitii fizice, poti incepe absolut fara nici o indoiala sa practici Pilates.

In perioada post-natala se efectueaza exercitii specifice pentru a lucra zona abdomenului, evident se tine cont de muschii intregului corp si de starile de slabiciune fizica care pot aparea in  fazele post-natale. Trebuie practicate cel putin de trei ori pe saptamana. Foarte important: nu te grabi! Revenirea la forma initiala se face treptat: vei incepe cu exercitii care stimuleaza circulatia si respiratia, iar la un moment dat poti sa le combini cu gimnastica aerobica pentru a stimula sistemul cardiovascular, ajutand organismul sa arda rezervele de grasime.

Daca ai nascut prin cezariana exercitiul fizic il vei incepe un pic mai tarziu decat in cazul unei nasteri normale. Cel mai bine este sa te consulti inainte cu medicul cu care ai nascut si sa ai acordul acestuia pentru inceperea exercitiului fizic.

Frecventa acestei metode in perioada postnatala este de 2- 3 sedinte pe saptamana a cate 50-60 minute. In general sesiunile incep cu exercitii de respiratie, apoi de incalzire si se continua cu exercitii pentru toate grupele musculare, incheindu-se cu exercitii de stretching  pentru detensionare si relaxarea integului corp. Se stie ca dupa nastere, mamicile au nevoie sa fie intr-o forma buna, cu un tonus excelent, pentru a se putea bucura de momentele unice si frumoase alaturi de puisiorii lor.

Dupa doar 50 de minute de exercitii Pilates facute sub supravegherea unui specialist, te vei simti mai bine, mai increzatoare, mai energica, intr-un cuvant mai  frumoasa si plina de viata. Asa ca, va asteptam cu drag sa practicam impreuna aceasta minunata si apreciata forma de sport!

Open chat
Buna!
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button